2021 január 27. szerda, Angelika, Angyalka napja van

Felhasználónév:
Jelszó:
Állatok
Autó - motor
Bank - pénzügyek
Család
Egészség
Egyéb
Elektronika
Ezotéria - horoszkóp
Filmek - sorozatok
Filozófia - vallás
Fogyókúrák
Hasznos infók
Hobbi
Internet
Iskola - tanfolyamok
Játékok
Jogi kérdésekA KERESZTÉNY RANDI EGY OLYAN HELY, AHOL BOLDOG PÁRKAPCSOLATOK SZÜLETNEK!

A Sütemény Receptek hirdetése. - leggyakoribb - kérdések - válaszok - ismétlés - válaszol - gyakran - felel - gyakori - felelet - válasz
A túros süteményektől a Finom Szeletig...- több száz sütemény recept egy helyen!

Főoldal / Gyakori Kérdések / Tudományok kategória

Megosztás

Mennyire káros az 5G hálózat, és igaz, hogy még a koronavírus terjedésére is hatással van? Van már Magyarországon valahol 5G-s antenna vagy torony, és tényleg ezek káros sugárzásától pusztultak el a madarak? Van már valamilyen magyarországi térkép, hogy hol van 5G lefedettség, valamint automatikusan átállnak majd az 5G-re a telefonok?

Mi az 5G és a 4G antennák és adótornyok azaz hálózat közötti legfontosabb különbség? Milyen adatátvitel érhető el egy 5G adótorony esetében, mekkora ezeknek az átjátszó tornyoknak az átviteli adatmennyisége? Az 5G azt jelöli, hogy ezek a tornyok 5GHZ-en sugároznak? Mennyivel nő az ártalom az 5G esetében a 4G-hez viszonyítva?
Van definíció arra, hogy mit jelent az 5G; valamint lehet pontosan tudni, hogy mik az 5G előnyei a 4G-vel szemben; hogy milyen elektromágneses sugárzás az 5G, mi annak a frekvenciája és melyik az a hullámhossz - frekvencia (hány Ghz), ahol már valóban jelentkeznek annak hátrányai, egészségre káros hatásai; melyik az a tartomány (nmhh), amiben valóban már káros ez az elektromágneses sugárzás rezgés és ilyen formán igazak-e az 5G-ről szóló hírek?
Mire lesz képes az 5G technológia illetve szabvány alapján üzemelő tornyok? Milyen sebesség növekedésre lesznek képesek az 5G-s sávok illetve mobilok, mobiltelefonok, készülékek telefonok az 5G rendszer által; illetve a szolgáltatás minősége mennyire fog majd javulni, megszűnnek-e majd a gyakori lefedettségi problémák?
Mindegyik okostelefon (Huawei, Samsung, Iphone) valamint az otthoni net automatikusan használható lesz majd az 5G-vel, vagy kell hozzá valamilyen kiegészítő modem, WiFi adapter router, USB stick; és hogyan változnak majd az árak ezeknek a készülékeknek az esetében az 5G hatására?
Valóban komoly ártalmai vannak az 5G hálózatoknak és már az állatok is áldozatai lettek, vagy ezek csak álhírek; és a megfelelő árnyékolás esetében az állomásokról kimondható az ártalmatlanság?
Hol történt már meg az 5G bevezetése a a világban pl. Angliában, az USA-ban, Brüsszelben, Szlovákiában, Belgiumban, Szlovéniában, Izraelben, Szerbiában, Islandon, Svájcban, Japánban, Oroszországban, Németországban, Olaszországban és New York-ban?
Mik azok az országok, akik szerint az 5G-nek igenis vannak veszélyei, és emberkísérlet az álláspontjuk szerint, ezért annak betiltása lenne szükséges? Valóban lehet összefüggés a koronavírus (covid 19) és az 5G terjedése között ezért ezek az országok joggal szkeptikusak és tiltakoznak az 5G elterjedése ellen, vagy ez csak egy összeesküvés elmélet?
Valóban lehetnek az 5G-nek olyan káros egészségügyi - élettani hatásai, amik hozzájárulhatnak a cukor betegség, több különböző szindróma és a rák kialakulásához; valamint a méhek, madarak pusztulásához; vagy az, hogy az 5G sugárzás öl csak a Greenpeace által keltett probléma, pánik?
Elkezdődött már Magyarországon (Budapest, Zalaegerszeg, Biatorbágy, Vác, Csévharaszt, Vecsés, Debrecen, Szolnok, Fót, Szeged, Győr, Pécel, Gyömrő, Nyíregyháza, Mende, Lajosmizse, Monor, Üllő) az 5G internet hálózat építés, mekkora gyorsulás várható majd ettől, ha befejeződött az összes jeladó torony, oszlopok kiépítése?
Van már valamilyen pályázat - tender esetleg árverés a magyarországi csoportok - szolgáltatók (Digi, Vodafone, Telekom, Telenor) számára az 5G szolgáltatás jogáért és létrejött-e közöttük valamilyen koalíció?
Ír arról valamit az Index, a Wiki vagy az Origo, hogy tényleg tartalmaz arany és kálcium ötvözetett az 5G-s vezeték; hogy mi az 5G logó jelentése; hogy valóban szükségesek-e műholdak és oxigén az 5G működéséhez; hogy mit jelent a WHO rövidítés; hogy mi okozza, hogy rengeteg petíció született a világon az 5G ellen; valamint található-e ezeken az oldalakon 5G lefedettségi világtérkép, ami esetleg még PDF-ben le is tölthető?
A YouTube-on van olyan video, ami bemutatja, hogy hogyan segítette Wuhan-ban az 5G a védekezést a koronavírus (covid 19) ellen, és mennyire növeli meg a vakcina kutatásának és előállításának a hatékonyságát?

A kérdést feltette: LillaLilla              2020-05-21 22:36:33 -kor    1   2   3   4   5   ... 13


Válaszok a(z) Mennyire káros az 5G hálózat, és igaz, hogy még a koronavírus terjedésére is hatással van? Van már Magyarországon valahol 5G-s antenna vagy torony, és tényleg ezek káros sugárzásától pusztultak el a madarak? Van már valamilyen magyarországi térkép, hogy hol van 5G lefedettség, valamint automatikusan átállnak majd az 5G-re a telefonok? kérdésre

Az 5G a jövő hálózata, amely az élet számos területén változást hoz magával, serkenteni fogja az innovációt, és átalakítja az életünket, legyen szó akár munkáról, akár szórakozásról.
Az 5G egy új szint a mobiltechnológiában. Az 5G bevezetése nem jelenti a 4G/LTE végét, ez inkább egy evolúciós lépés, amely kiegészíti a meglévő hálózatokat. Újabb innovatív szolgáltatások, alkalmazások és eszközök megalkotását is elősegítheti.
Az 5G potenciálja már körvonalazódik olyan jól definiálható területeken, ahol sok ember vagy gép lép kapcsolatba egymással. Városokban, stadionokban, koncerteken, egyetemeken, közigazgatási épületekben, gyárakban. Az 5G forradalmasítja a mobil adatkommunikációt. Az 5G-ben rejlő lehetőségek nem korlátozódnak csak a gyorsabb adatátvitelre. Az 5G hálózatok emellett szinte végtelen lehetőséget nyitnak új felhasználásokra, alkalmazásokra.
Távdiagnosztika, távműtétek: Az 5G-nek (is) köszönhetően komplett, új távdiagnosztikai, de akár távműtéti eljárások és eszközök jelennek meg.
Valós idejű egeszségügyi monitorozás: Ezzel egyebek mellett javulhat az ellátás tekintetében elmaradottabb területek esélyegyenlősége, a speciális szaktudás és eljárások gyorsabban eljuthatnak oda, ahol szükség van rájuk, és biztosítható lesz egészen nagy volumenekben a folyamatos, valós idejű egészségügyi megfigyelést igénylők ellátása, nyomonkövetése, távsegítség nyújtása.
Önvezető járművek: Az 5G mobilhálózat képességei révén az önvezető járművek önállóan, valós időben tudnak majd reagálni egymásra és a környezetük változásaira, így védve a biztonságunkat, szolgálva a kényelmünket. A napi ingázás ideje munkára vagy kikapcsolódásra lesz használható.
Forgalom optimalizálás: Szenzorok sűrű hálózata és az utakon közlekedőktől nyert információk alapján intelligens alkalmazások optimalizálják a forgalmat és a parkolást, automata drónok és elektronikus kisjárművek forradalmasítják a városi logisztika, a kiszállítások jelentős részét.
Okos világítási rendszerek: Hálózatba kötött okos világítási rendszerek, tér- és forgalomfigyelő megoldások teszik élhetőbbé és biztonságosabbá mindennapjainkat.
Váratlan helyzetek reagálási ideje: A váratlan helyzetekre, pl. balesetekre történő reagálás hatékonyabb lehet, egyrészt a segítségnyújtáshoz szükséges, részletesebb információk gyorsabb célbajuttatása, valamint a környező forgalom megfelelő, automatikus elterelése révén.
Épületfelügyelet jövője: Hálózatba kötött épületfelügyeleti rendszerek, fűtési-légtechnikai-árnyékolási megoldások, közművek mérőórái, sőt háztartási eszközeink számára minőségi ugrást jelent az 5G.
Környezeti változások figyelése: Épületenergetikai rendszerek automata módon reagálnak majd a környezeti változásokra, sőt, összekapcsolódva okosvárosi környezeti monitoring- vagy akár meteorológiai, szeizmológiai előrejelző rendszerekkel, akár proaktívan is, ami az életminőség és vagyonvédelem tekintetében új minőséget jelent.
Rövidebb holtidő: Az 5G által elérhetővé válik a biztonságos, nagysebességű, érezhető késleltetés nélkül működő hálózat, lehetővé téve a termelő berendezések részletes és folyamatos állapotfigyelését, az egyes eszközök egymással és vezérlésükkel való összekapcsolását, a holtidőnek számító átállások leegyszerűsítését, lerövidítését.
Raktározás: A raktározási tevékenységgel, nagytávolságú szállítmányozással, vagy kiskereskedelemmel kapcsolatos nyomonkövetésre, folyamatos minőségellenőrzésre, azonosításra a biztonságos, de mégis gazdaságos megoldás az 5G-vel érkezik el.
Energetika: Az energetikai iparág, akár termelésről, akár közmű hálózatokról beszélünk, szintén nem nélkülözheti azt a képességet, amelynek révén pl. egyszerűbben és gyorsabban telepíthető szenzorok sokasága, biztonsági és monitoring rendszerek vigyázzák a kritikus infrastruktúra stabil működését, valós időben továbbíthatók részletes információk a vezetékes hálózatokkal nem rendelkező területekről is.
Sportesemények, koncertek: A sportesemények, koncertek, kiállítások élményét élőben nézheted akár 8K felbontásban, 360 fokos látványvilággal - mintha ott lennél magad is a helyszínen az első sorokban.
AR/VR technológiák: Egy koncerthelyszínen, sporteseményeken vagy konferencián résztvevők az AR/VR technológiák révén kiterjesztett élményekkel fokozhatják a hangulatot, saját maguk által generált tartalmakat közvetíthetnek nagy volumenben.
e-Sport: Ha többen játszotok egymással, vagy e-Sportot űztök, az azonnal reagálni képes 5G hálózat maximálisan élvezhető játékélményt hoz mobilon.
Tartalomfogyasztás: Akár pár másodperc alatt tölthetsz le teljes hosszúságban filmeket.
Felhő tárolás A felhőből is a másodperc töredéke alatt hívhatod elő dokumentumaidat és képeidet.

65/65         A választ írta: one          2020-08-30 21:00:25 -kor

Egy brit férfit három év börtönre ítéltek, amiért jókora kárt okozott egy 5G-s telefonpóznában. A 47 éves Michael Whitty azért tette, amit, mert azt olvasta a neten, hogy az 5G miatt alakult ki a koronavírus.

Egyre több 5G-s telefonpóznát rongálnak meg a világban, azon belül is az Egyesült Királyságban. Egy ilyen támadásban vett részt a BBC tudósítása szerint a 47 éves, háromgyermekes Michael Whitty is, akit tettéért most három év börtönre ítélt a liverpooli bíróság.

A férfit gyújtogatás miatt ültették le, és nem először került szembe a törvénnyel. Ilyen-olyan ügyek miatt már volt dolga a hatóságokkal. A rongáló azért okozott kárt a Vodafone egy adótornyában áprilisban, mert ő is elhitte az egyik leggyakoribb összeesküvés-elméletet, amely szerint az 5G miatt alakult ki a koronavírus-járvány. Ez azonban nem igaz. Ahogy az sem, hogy az 5G veszélyt jelent az emberre.

Whitty elmondása szerint az interneten olvasott utána a “jelenségnek", és ennek hatására cselekedett. A toronyban, amelyet megrongált, 10-15 ezer font, vagyis kb. 4-5 millió forintnyi kár keletkezett. Úgy tudni, hogy a férfinak társai is voltak, a szemtanúk legalábbis három embert láttak elmenekülni a bűncselekmény helyszínéről. Őket azonban még nem sikerült megtalálni.

A férfi védőjén keresztül üzenve azt mondta, tudja, hogy rosszat tett, és már bánja.

64/65         A választ írta: Claire          2020-08-21 22:44:25 -kor

Rövid idő alatt több olyan adótornyot is megrongáltak Hollandiában, amely a helyi 5G-hálózatot működteti. A bűncselekményeket alighanem az új technológia nyomán kialakult félelem, tájékozatlanság és az ezekből következő összeesküvés-elméletek miatt követték el.
Egyre több olyan bűncselekmény történik a világban, melynek célja az 5G-hálózat működését biztosító adótornyok megrongálása. A Reuters jelentése szerint ezúttal Hollandiában szabotáltak vagy gyújtottak fel 5G-s bázisállomásokat ismeretlenek. Néhány napja Nagy-Britanniában történt hasonló, azt viszont nem tudni, hogy a mostani incidensért is ugyanaz a csoport tehető-e felelőssé.
Az 5G-tornyok ellen elkövetett szabotázs akciókat két összeesküvés-elméletre hivatkozva hajtják végre. Az egyik, hogy az új hálózati technológia sokkal veszélyesebb, a másik pedig, hogy a tornyok többek szerint a Kínából indult koronavírus terjedésében is közrejátszanak. A két félelemnek azonban semmilyen tudományos alapja nincsen. Sőt: a legutolsó, több éven át zajlott (vagyis igen átfogó) kutatás eredménye szerint az 5G semmilyen veszélyt nem jelent az emberre.
Az adótornyok elleni támadások ugyanakkor egyre gyakoribbak, amit az is jól jelez, hogy a technológiát kritizálók már nem csak a brit szigetországban rongálják meg a berendezéseket. A holland kormány közleményében arra figyelmeztetett, hogy "néhány vészhelyzeti szolgáltatást is ezek a bázisállomások vezérelnek, a támadók azok működését is veszélybe sodorhatják".
Az 5G miatti félelmek Magyarországon is érzékelhetők; tüntetők egy csoportja néhány hete Győrben és Budapesten tartott - elsősorban békés - demonstrációt. A jelenlévők transzparensein olyan szövegek voltak olvashatók, mint a "Bizonyítsátok be, hogy ártalmatlan!", illetve "STOP 5G!".

63/65         A választ írta: Judy25          2020-08-20 22:22:32 -kor

2G / GPRS hálózat: átlagosan 20-40 kbit/s letöltési sebesség. Az analóg hanghívásoknál fejlettebb minőségű, digitális hanghívásokat biztosít, illetve rövid szöveges üzenetek (SMS) küldésére alkalmas.

3G / HSPA hálózat: átlagosan 2-10 Mbit/s letöltési sebesség. Szélessávú mobil internet használatot biztosít. Például egy CD-nyi tartalom (700 MB) letöltése 3 Mbps-mal számolva körülbelül 30 percet vesz igénybe.

4G hálózat: átlagosan 15-70 Mbit/s letöltési sebesség. Nagy méretű multimédiás fájlok, például videók megtekintését biztosítja. Például egy full HD film letöltése körülbelül 20 percet vesz igénybe.

Narrowband-IoT hálózat: 200 kbit/s maximális letöltési sebesség. A hagyományos mobilkommunikációs technológiákhoz képest nagyságrendekkel alacsonyabb energiaigényű és jóval nagyobb hatótávolságú. Jellemzően olyan üzleti célú felhasználási módoknál optimális, ahol sok, akár nehezen hozzáférhető vagy áramellátással nem rendelkező helyszínen működő szenzorral kell kevés adatot begyűjteni.

5G hálózat: átlagosan 150-600 Mbit/s letöltési sebesség. Nagy méretű videós tartalmak letöltését, gondtalan videóhívást és akadozás nélküli videójátékokat tesz lehetővé. Például egy full HD film letöltése körülbelül 3 percet vesz igénybe.

62/65         A választ írta: Ritaaa          2020-08-06 21:50:44 -kor

A világ több pontján nemrégiben indult útjára az 5G szolgáltatás, Európában pedig már zajlanak a frekvenciatenderek.
Az 5G rendszer akár egy-két nagyságrenddel gyorsabb adatátvitelt nyújt, mint a jelenlegi 4G LTE hálózatok, ami a nagyobb fájloknál megszokott pár perces letöltés helyett akár másodperceket is jelenthet.
Talán ennél is fontosabb, hogy az új technológia minimalizálja a késleltetést: a jelenlegi 20-70 milliszekundumos érték akár egy milliszekundumra vagy alá csökkenhet. Így elérkezhet a real-time (valós idejű) alkalmazások kora.
Éppen ezért szakértők szerint az 5G rendkívüli módon felgyorsíthatja számos terület fejlődését, az önvezető autóktól kezdve a virtuális és kevert valóságon át az online orvosi szolgáltatásokig, beleértve akár egy műtét távoli elvégzését. Nagyobb teret kap majd az akár távolról is gyorsan elérhető mesterséges intelligencia, az IoT keretében a netre kapcsolódó okos berendezések, és akár teljesen új, ma még nem ismert digitális eszközök is megjelenhetnek.
Az első, lakosság számára elérhető, kereskedelmi 5G szolgáltatás a világon először Dél-Koreában debütált: 2019. április elején a három helyi telekom egyszerre indította el. Érdekes módon olyan 5G-s csomag is megjelent a piacon, ami olcsóbb, mint a hagyományos 4G-s, eközben azonban a készülékárak megugrottak.
Az Egyesült Államokban a Verizon, az AT&T és a Sprint is kínálja már az új technológiát, bár általában területileg vagy sebességben limitáltan. Itt sem olcsók a készülékek: a Verzion szolgáltatásához kínált új Samsung S10 5G például 1299 dollárba kerül.
Európában először a svájci Swisscom ügyfelei vehettek igénybe 5G-t, a 4G-hez képest csak kicsivel drágábban, a készülékek ára azonban itt is drasztikusabban nőtt.
Az Egyesült Királyságban májusban indult útjára a British Telecom szolgáltatása, egyelőre csak hat városban, pár héttel később pedig a Vodafone is piacra lépett az 5G-vel.
A várakozások szerint 5G esetében a letöltés sebessége akár a 20 Gbps-t is elérheti, ami azt jelenti, hogy egy 4K felbontású filmet gyorsabban lehet majd letölteni, mint ahogy elolvassuk az ajánlóját. Ugyanakkor a kezdeti tapasztalatok szerint a sebesség most még ennél lassabb, és várhatóan a rendszer teljes kiépülésével éri majd el a teljes kapacitását.
Ezért a lassú indulás után gyors felfutás várható: a Strategy Analytics szerint az 5G-s piacon 2020-ban 5 millió új, 5G-s telefon talál majd gazdára, de ez a szám 2025-ig évi 1 milliárd darabra is nőhet. (Fontos tudni, hogy az 5G nem kompatibilis a korábbi mobil készülékekkel.)
Az Unió rendelkezése szerint Európában idén ősszel és jövőre mindenütt le kell bonyolítani az 5G szolgáltatáshoz szükséges frekvenciák tendereztetését.
Az árverésen indulni tervező szolgáltatók annyiból nincsenek könnyű helyzetben, hogy az 5G bevételi oldala egyelőre még nehezen tervezhető. A legtöbbet emlegetett felhasználási módok zöme a B2B kategóriába esik, ilyenek például az önvezető járművek, az egészségügyi és VR alkalmazások (mint a távdiagnosztika és a távolról végzett orvosi beavatkozások), az ipari automatizáció, a folyamatok és árucikkek nyomonkövethetőségét teljesen új szintre emelő logisztika, továbbá az okos otthonok és városok. Ugyanakkor kifejezetten 5G-re fejlesztett lakossági szolgáltatások még nincsenek a piacon.
A legnagyobb kérdés, hogy a technológia elterjedéséhez szükséges rendkívül intenzív hálózatfejlesztés, a jelenleginél lényegesen, akár egy nagyságrenddel sűrűbb mobiltorony-lefedettség, és az ezek kiszolgálásához szükséges optikai hálózatok kiépítésének forrásait honnan teremtik elő a piaci szereplők.
Hazánkban a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) már nyilvánosságra hozta a tervezett árverés 5G sávjainak kikiáltási árát. Szakértők szerint várható, hogy a versenybe a Digi is be fog szállni, hogy a jól ismert három szolgáltató mellett ő lehessen a negyedik a piacon. A tender lebonyolítására várhatóan idén ősszel kerül majd sor. Ez mintegy 70 milliárd forintos állami bevételt jelenthet az idén. A győztesek akár decemberben használatba vehetik majd az elnyert frekvenciákat. Vagyis várhatóan 2021 januárjában indul majd a szolgáltatás.
Ugyanakkor a magyar felhasználók egyelőre a 4G-s hálózatok kapacitásait sem használják ki teljes mértékben. Míg a KPMG kutatásai szerint a világ népessége ma átlagosan, fejenként 5,8 GB adatot fogyaszt havonta, Magyarországon ez a szám 2,4 GB/hó.
Magyarországon az Invitech az 5G koalíció egyik alapító tagjaként aktív szerepet vállal az 5G technológia széles körű hazai elterjedésében. Egyrészt a társaság optikai hálózata és adatközponti infrastruktúrája a rendszer-architektúra fontos eleme lehet. Másrészt az Invitech olyan komplex informatikai megoldásokat is nyújt, amelyek elterjedésében az 5G új lehetőségeket jelenthet: gondoljunk csak az egymásra épülő távközlési és informatikai szolgáltatások konvergenciájára és az egyéni és az üzleti felhasználók körében zajló digitalizációra.

61/65         A választ írta: Mike35          2020-08-03 23:07:00 -kor    1   2   3   4   5   ... 13
Közlekedés
Kultúra - közösség
Online vásárlás
Otthon
Receptek
sport mozgás
Szabadidő
Számítástechnika
Szépség és divat
Szerelem - szex
Technológia
Természet
Tudományok
Utazás - turizmus
Ünnepek
Üzlet - karrier
Webáruházak
ZeneA KERESZTÉNY RANDI AKKOR IS INGYENES, AMIKOR HASZNÁLOD!

A Sütemény Receptek hirdetése. - gyakran - válasz - ismétlés - válaszol - kérdések - felelet - gyakori - leggyakoribb - felel - válaszok
A túros süteményektől a Finom Szeletig...- több száz sütemény recept egy helyen!Kérdések listája az alábbi szempontok alapján:

Most olvasott kérdések    Legtöbbet olvasott kérdések    Legtöbb választ kapott kérdések    Megválaszolatlan kérdések    Most feltett kérdések


USB | Google | Gyakori Kérdések | IT | Pendrive | E-mail | Weboldal Ajánlása | Internet | Webáruház | IT Szótár | Szolgáltatásaink | Főoldal